2012-07-02 14:49:08• hírek • Szatmár.ro, Fanea Imola

Várják a táborozni vágyókat

Felsővisón, a Wasser-völgyének vadregényes vidékén rendezik idén az egyházmegyei ifjúsági tábort.

A Szatmári Római Katolikus Püspökség Ifjúsági Irodája hangsúlyt fektet arra, hogy a szünidő alatt is értékes programokat kínáljon az egyházmegye fiataljainak, így idén is megszervezi nyári táborait. A már jól ismert nagyszokondi gyermektáborok mellett - melyek idén is az öt-nyolc osztályosokat szólítják majd meg - augusztusban a középiskolásokat várják egy hét kikapcsolódásra, lelki- és hitbeli megújulásra.

A Felsővisón megrendezésre kerülő egyházmegyei ifjúsági tábor augusztus 20. és 25-e között, olyan fiatalokat vár, akik szívesen eltöltenének kortársaikkal egy hetet a hitről, misszióról, szeretetről közösen elmélkedve. Az idei mottó is ezt hirdeti: „Maradjatok meg szeretetemben" (Jn 15,9), de a beszélgetések, lelki programok mellett műhelymunkákkal, sporttevékenységekkel, kirándulásokkal és sok-sok játékkal is bővelkedik a program.

A tábornak otthont adó felsővisói panzió ideális helyszín a kikapcsolódáshoz azok számára, akik a zajos hétköznapok világától eltávolodva, a tábor témáját követve a misszió és szeretet célkitűzéseit akarják megerősíteni lelkükben. Ebben segítségükre lesznek a szentmisealkalmak és elmélkedések is, melyeket Ft. Lapka József ifjúsági- és ministránslelkész vezet majd.

A rendezvény nem mindennapi alkalom arra, hogy a fiatalok megismerjék és megértsék, mennyi erőt adhat a hit, milyen módon tudnak segíteni embertársaiknak, és hogyan lehetnek az Egyház értékes tagjai.

A tábor részvételi díja 250 Lej egy fő számára, ami tartalmazza a szállást, étkezést és az utazást. Jelentkezni lehet minden VIII. osztályt elvégzett fiatalnak a helyi plébánián kitöltött jelentkezési lappal, melyet július 27-ig, a Szatmári Római Katolikus Püspökség Ifjúsági Irodájában kell leadni, az 1 Decembrie 1918 utca 2-es szám alatt.

Minden évben sok résztvevővel zajlik az egyházmegyei ifjúsági tábor

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: